4 Şubat 2014 Salı

Avatar: The Last Airbender - Yabanci Dizi Online izle


 Dizinin Konusu

Avatar, Amerikan yapımı bir animasyon dizisidir. Amerika'da Nickelodeon, Türkiye'de de "Nickelodeon Türkiye" ve "Cnbc-e" ekranlarında Türkçe dublajlı olarak yayınlanır. Tam adı "Avatar: The Last Airbender", yani Türkçesi "Avatar: Son Hava Bükücü"dür. Diğer adı da "Avatar: The Legend of Aang", Türkçesi ile "Avatar: Aang'ın Efsanesi"dir.
Avatar dizisinin senaryosu, bir kitap serisi olarak yazılmış, her sezon bir kitap, her bölüm bir kitap bölümü olarak tanımlanır.
Animasyonun konusu, son hava bükücü olan Avatar Aang ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Ulusu'ndan kurtmarmak için çıktıkları büyük macerayı anlatır. Uluslar arasında ki barışı getirebilecek ve dengeyi sağlayabilecek tek kişi Avatar'dır. Dizi, Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementel sihirler etrafında dönen bir altyapıya sahiptir.
Avatar, yakaladığı başarısıyla "Emmy" başta olmak üzere "Nickelodeon Kid's Choice Awards", "Annie Awards", "Pulcinella Awards", "Peabody Awards", "Genesis Awards" gibi bir çok ödül kazanmıştır. Bir çok ödüle de aday gösterilmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder