4 Şubat 2014 Salı

Angel - Yabanci Dizi Online izle


 Dizinin Konusu

Angel, 1999 2004 yılları arasında Amerika The WB kanalında yayınlanmış bir fantastik drama dizisidir. Türkiye'de de Cnbc-e kanalında yayınlanmıştır. Buffy the Vampire Slayer'ın 4. sezonuyla birlikte başlayan Angel dizisinin hikayesi Buffy ile paralel olarak ilerler. Yine yapımcılık koltuğunda Buffy'nin de yapımcıları olan Josh Whedon ve David Greenwalt vardır.
Angel karakteri, 100 yıldan fazla bir süredir insanlara işkence yaparak öldüren ve cinayetler işleyen bir vampirdir. Avrupa'da Angelus olarakta bilinmektedir. Fakat daha sonradan vicdan azabı ve suçluluk duygusuyla öldürdüğü insanların ruhlarını geri vermeye başlar ve iyilerin tarafına geçer. Buffy the Vampire Slayer dizisinde bu karakteri Buffy'ye yardım ederken izlemiştik. Ayrıca Buffy ile aralarında duygusal bir yakınlıkta gerçekleşmiştir. Angel dizisini Buffy the Vampire Slayer dizisinden ayıran en büyük özellik ise Angel dizisinin daha karanlık ve gerçekçi bir yönünün olmasıdır.
Angel, Los Angeles Kaliforniya'da özel bir dedektif olarak çalışmaktadır. Angel ve yardımcılarının amaçları insanları kötü iblislerden korumak, kötü iblisleri yola getirmek ve yola gelmeyecek olan iblisleri yok etmektir. Dizide kötü iblisler kadar iyi ve ahlaklı iblislerde bulunmaktadır. Hatta bu iyi iblislerden Lorne karakteri Angel'ın en iyi yardımcılarından biridir. Yine aynı şekilde Buffy dizisinden tanıdığımız vampir Spike'ta dizinin iyi ve barışsever iblis karakterlerinden biridir.
Dizi en iyi makyaj dalında 2000 yılında Emmy Ödülleri'ne aday gösterilmiştir. Ayrıca Korku, Fantastik ve Bilimkurgu dalında verilen bir çok ödüle aday gösterilmiş ve bir çoğunu da kazanmıştır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder